Jump to content


Photo
- - - - -

Seafrogs ST-100 Pro Underwater strobe - need your openion


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#41 Barmaglot

Barmaglot

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 237 posts
  • Gender:Male

Posted 17 June 2019 - 11:40 AM

You're right, I'm not sure what it was, but one of my strobes was always firing in TTL, regardless of anything, while the other was sometimes doing a single flash instead of double, resulting in a lopsided exposure, and the right magnetic switch sometimes had an effect on it, and sometimes not - and it seemed different between on land and at depth, and sometimes turning it off and back on fixed it.

 

For what it's worth, I was able to figure out this issue, eventually. The fiber optic sockets in my housing are offset to the left from the flash head, and there is a little reflector guiding the light to the left socket, which ends up not aligned with the flash (the right one is fine). The resulting weakened pulse is sufficient to trigger the attached strobe on the stronger main flash, but not on the weaker pre-flash. Fortunately, the fiber optic cables that shipped with the strobes had a double FO plug in each box - I disassembled the Sea & Sea type L-shaped plugs on the cables, put the cables into that plug, and now both cables go into the properly aligned socket.



#42 rwe

rwe

    Wolf Eel

  • Member
  • PipPip
  • 103 posts
  • Gender:Male
  • Location:Palm Coast, FL

Posted 17 June 2019 - 01:35 PM

I sent an email to SeaFrogs discussing my strobe flashing and not firing.  They replied that I would need to send strobe to their office for inspection and repair and provided an address to send to.  I wrapped strobe in bubble wrap, built a small box from an old camera lens box, and packaged as small as possible and mailed First Class International (no insurance or other options).  The cost to mail this way was $24 which is less than what I had seen on various sites like this one but others may have included more mailing options or larger boxes.  I will let you know what they decide after they inspect the strobe and respond.


Sony NEX-5N,10Bar Housing, Olympus C-8080, PT-023 (broken port tabs, of course), single Inon Z-240, flickr site: https://www.flickr.c...9071@N08/albums