Jump to content


Photo
- - - - -

Sony RX 100 i Issue

Sony RX100

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 jwalker

jwalker

    Damselfish

  • Member
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2018 - 10:40 AM

Anyone using a Sony RX 100 version 1 out there I need some help. Is there a way to set the live view so that it will show a bright image underwater and NOT the image based on the settings? For example if I set it at 1/125, f/5.6 and ISO 100 and am in any reasonable depth of water the screen is so dark I can't see what I am focusing on!

 

Likewise, if shooting macro, even in shallow (10') water with the camera set at 1/125, f/11+ and ISO of 100 it is again so dark that I can't focus. There has to be a way to fix this because I've seen some great shots from a RX100 version 1.

 

Huge thanks for replies.

 

Cheers!

 

J Walker



#2 Interceptor121

Interceptor121

    Sperm Whale

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 1841 posts
  • Gender:Male
  • Location:Weybridge, UK

Posted 16 July 2018 - 10:46 AM

There isn’t get a focus light


Sent from my iPhone using Tapatalk

Check my video, pictures and blog

YouTube Channel

Flickr Sets

Blog


#3 jwalker

jwalker

    Damselfish

  • Member
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male

Posted 16 July 2018 - 10:58 AM

That's what I was thinking. Unlike the A7RII/III which have "Live View Effect - On/Off". 

 

Thanks I'll put the focus light on it but was trying for a simpler fix!

 

Cheers!







Also tagged with one or more of these keywords: Sony, RX100