Jump to content


Photo
- - - - -

one Inon Z240 producing less light

inon z240 issue inon z240 type IV capacitor magnet

  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#21 Nicool

Nicool

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 293 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sydney, Australia

Posted 19 January 2018 - 11:53 AM

Remove the button (it screws out) and see if the magnet is still there. Ofen they simply corrode to mostly just brown specs.
Bill

Thanks Bill so just by hand
And if corroded indeed can i do anything about it?

#22 Alison Perkins

Alison Perkins

    Wolf Eel

  • Member
  • PipPip
  • 168 posts
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, New Zealand
  • Interests:http://www.inspiredtodive.com

Posted 19 January 2018 - 01:25 PM

A pair of needle-nose pliers on the button shaft should do it. I purchased replacement buttons from an Inon dealer and simply screwed in a new button. I've also switched the focus light button across and lived without a focus light button instead. If you could purchase a little magnet to fit the space then you could also probably replace the magnet itself and glue a new one in.


Underwater photographer based in New Zealand.

http://www.inspiredtodive.com


#23 bvanant

bvanant

    Sperm Whale

  • Team Wetpixel
  • 1891 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles (more or less)
  • Interests:Science, photography, travel

Posted 19 January 2018 - 06:12 PM

I tried really hard to make the magnet from the S2000 strobes to work and couldn't get it to go. If the magnet is gone then your local Inon guy (or Inon Japan) can sell you a new magnet for a few dollars.

Bill


Bill
Canon 7d, Nauticam, Lots of glass, Olympus OMD-EM5, Nauticam, 60 macro, 45 macro, 8 mm fisheye, Inon, S&S, Athena Strobes plus lots of fiddly bits.
www.blueviews.net






Also tagged with one or more of these keywords: inon, z240, issue, inon z240, type IV, capacitor, magnet