Jump to content


Etc

Member Since 13 Jul 2008
Offline Last Active Sep 11 2018 10:16 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Nauticam vacuum leak system defective?

10 September 2018 - 03:12 AM

Did you put a fresh battery in for the sensor? I believe the LED will be red if the battery is low even though it's vacuum.

 

THANKS SO MUCH!!!!

It was driving me crazy!!. http://wetpixel.com/...=62807&p=399226

The low batt was the problem!!!!


In Topic: Nauti Mouistute & Pressure alarm circuit

10 September 2018 - 03:11 AM

Hi Etc,

 

I had the same problem with my Nauticam moisture alarm, even without water coming into the housing (http://wetpixel.com/...topic=60610&hl=). I disassebled the contacts (heat shrink/yellow wires in your pictures), covered with heat shrink and soldered again. Helped temporarily. After the alarm made problems again in the cabin of a safari boat (high humidity), I completely clipped off the "sensor" from the yellow wires and until now it works fine (vacuum system is far more important, prevented already 2x that I went into the water with not perfectly sealed housing. In addition the blank endings of the yellow wires do exactly the same job as the "sensor")...

 

Wolfgang

:sorry: I couldn't fin that topic, otherwise I woudn't have started this new one! 

 

Actually, I solve the proble just raplacing :lol2: the battery!!!

Thanks


In Topic: Nauti Mouistute & Pressure alarm circuit

09 September 2018 - 01:05 PM

Right, but what if it is bridged?. Just clean and join the wires again?

In Topic: Nauti Mouistute & Pressure alarm circuit

08 September 2018 - 08:49 AM

Ups.
So, where is the pressure sensor?
Anyway I'm afraid what I have to replace is the moisture sensor. But I'm not sure if I can find a spare one anywhere.

In Topic: GH5 IBIS performance UW

07 September 2018 - 03:09 PM

Regardless of the fact that slow motions help in terms of image fluidity, playing in realtime is what you want/need in some situations.
In the video I'm not really able to appreciate better stability in the GH5 footage than in the Gh5s. I Know it was not the point of the test and I don't even know whether the IBIS was turned on or not.
Do you guys appreciate the difference?
 
Is it really worth it to use for Wide angle the PZ4-42 with the WWL1 since you won't have manual focus control? (even if you use the "alternative" focus ring your control of the focus is not so accurate)