Jump to content


Photo
- - - - -

lightroom slide moving


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 diver dave1

diver dave1

    Great White

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 917 posts
  • Gender:Male
  • Interests:chess, u/w photography

Posted 09 April 2011 - 06:29 AM

Running lightroom3.x and not able to move slides via drop and drag. I found a thread online once that gave info on de-selecting all the images or de-selecting the last imported images but I cannot find it again. My search in Adobe threads and help have not helped...nor has my lightroom books.

I know its simple. Something like..Alt+letter. But what is it?

Nauticam D7000, Inon Z-240's, 60 micro, 105 micro, Tokina 10-17

www.shiningseastudio.com


#2 Steve Williams

Steve Williams

    Humpback Whale

  • Moderator
  • 3042 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tucson, Arizona
  • Interests:Protecting our Ocean, Environmental Education,
    Having fun and Living Well

Posted 09 April 2011 - 07:12 AM

Hi Dave,
Are you clicking inside the image? I'm running 3.3 and it works by just clicking inside the image frame and moving it where I want. No Alt keys required. If I click in the grey area around the image it doesn't move.

HTH,
Steve

The Fin Foundation
My Images on Flikr

Canon7D & 40D, 60mm, 100mm, 17-40L, Tokina 10-17, Nauticam 7D, Sea & Sea MDX-40D YS-250's ULCS arms, Lightroom


#3 diver dave1

diver dave1

    Great White

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 917 posts
  • Gender:Male
  • Interests:chess, u/w photography

Posted 09 April 2011 - 11:00 AM

Thanks Steve but I am trying the image. Once I de-selected the past import, it was working fine. Then I imported a few more images to that catalogue and I can no longer move them around. I had the same issue prior to finding a solution once. If I find it again, I will write it in my Lightroom book.

Nauticam D7000, Inon Z-240's, 60 micro, 105 micro, Tokina 10-17

www.shiningseastudio.com


#4 diver dave1

diver dave1

    Great White

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 917 posts
  • Gender:Male
  • Interests:chess, u/w photography

Posted 09 April 2011 - 02:35 PM

Ctrl D was the shortcut I was thinking about. It does de-select but made no difference.
All photos come from the same folder, its not a smart collection. But VIEW-SORT has USER ORDER grey-ed out.
Everything I read says I should have this option...but still no cigar.

Nauticam D7000, Inon Z-240's, 60 micro, 105 micro, Tokina 10-17

www.shiningseastudio.com


#5 diver dave1

diver dave1

    Great White

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 917 posts
  • Gender:Male
  • Interests:chess, u/w photography

Posted 09 April 2011 - 03:39 PM

Well, I figured it out...
When I was importing, Lightroom was sending the photos two 2 different lightroom folders even though I was importing all photos at once. So I was ending up with 2 folders without realizing it.
So I made a new folder, moved all the photos there, made a new catalogue.
BUT.. needed one more move, I have to right click on a photo and go to the folder. I would have thought once I imported them, I would be at that folder but not true.

Nauticam D7000, Inon Z-240's, 60 micro, 105 micro, Tokina 10-17

www.shiningseastudio.com


#6 PeteAtkinson

PeteAtkinson

    Wolf Eel

  • Member
  • PipPip
  • 139 posts
  • Gender:Male
  • Location:Phuket, Thailand

Posted 16 April 2011 - 03:49 AM

When you are looking at pictures you have just imported, they are in a "Previous Import" state and can't be dragged. If you go directly to the folder itself in the list and click on it, the same pictures are displayed but now you can drag and drop them. Took me ages to find this out too!