Jump to content


Photo
- - - - -

DS161 don't work at F and -1/2


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 marc1990

marc1990

    Triggerfish

  • Member
  • Pip
  • 36 posts
  • Gender:Male
  • Location:enschede , the netherlands
  • Interests:Diving, computer, photography and elektronics

Posted 13 February 2012 - 08:23 AM

I have two DS161 with dual sync cord. When I set strobe control in my house(ikelite 7D) at TTL and set strobe to manual only -1 and lower work. Full and -1/2 does fire but to early.
When I set housing to manual i can set them both manual I can use the full range.
But I want one manual strobe en one TTL.

Do more people have this problem?

Canon 7D, ikelite house,2x ds161 strobe,tokine 10-17mm, sigma 18-50 2.8 macro en canon 100mm 2.8 USM, flickr


#2 Cerianthus

Cerianthus

    Tiger Shark

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hasselt, Overijssel, Netherlands

Posted 13 February 2012 - 11:32 AM

i am pretty sure that if you ask Ikelite they will say that the housing has to be set on manual. Think i had a similar question once. The only way you can have one TTL and one manual is when you use a wireless solution.


I have two DS161 with dual sync cord. When I set strobe control in my house(ikelite 7D) at TTL and set strobe to manual only -1 and lower work. Full and -1/2 does fire but to early.
When I set housing to manual i can set them both manual I can use the full range.
But I want one manual strobe en one TTL.

Do more people have this problem?


Gerard

My photo's on flickr
Crop the world ! (Using Canon 20D, 60mm, 100mm, 10-17mm FE, Ikelite)