Jump to content


Photo
- - - - -

HELP!! New desktop and LR catalog import - file names, no pics


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 DiverPam

DiverPam

    Eagle Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tennessee

Posted 14 January 2013 - 03:40 PM

Help...please!! Desktop PC crashed. Had to order new one. Set it up today. After I loaded Lightroom, imported my LR catalog. File names are there along with the file metadata, collection names, key words, etc....but NO pictures available.

What am I doing wrong? How do I get this to work correctly? I am afraid to to locate it with the ? because I cannot see a pic in LR to make sure the files are the same as the ones on my external hard drive.

Any thoughts are welcome. I am sure some of you will say, this is too easy, but remember how tech challenged I am when answering me.

Thanks - DiverPam

Nikon D90 in Aquatica Housing, Tokina 10-17mm, 60mm macro, 105mm macro, Sigma 17-70mm, + Ikelite DS 161 and DS-125 strobe combo  www.flickr.com/photos/pammurph/

The Fin Foundation


#2 DiverPam

DiverPam

    Eagle Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tennessee

Posted 14 January 2013 - 06:32 PM

Another piece of the puzzle...my external hard drive came up as J on my old PC. Now it comes up as H. Is that causing some of the problems? But I think that I should still be able to see images in my LR from my catalog I imported.

Still trying to figure this out. - Pam

Nikon D90 in Aquatica Housing, Tokina 10-17mm, 60mm macro, 105mm macro, Sigma 17-70mm, + Ikelite DS 161 and DS-125 strobe combo  www.flickr.com/photos/pammurph/

The Fin Foundation


#3 Aquapaul

Aquapaul

    Sting Ray

  • Team Wetpixel
  • 225 posts
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Interests:Photography above and below the waves.

Posted 14 January 2013 - 06:54 PM

Ugh,, i had something a little bit different happen. I found all my photos but lost all the edits on 15,000 pictures last year. I wish I could help..
Paul Chase

----}<))))"> ----------}<))))'>
-----------}<)))))))))*>

#4 KirkD

KirkD

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male

Posted 14 January 2013 - 07:31 PM

Ok, this is a simple fix.. I assume that your folders are greyed out and have a ? Mark over it. Right click on the folder and choose the option to "find missing folder" and then you just have to go through and find the images. Another option would be to assign your hard drive the same letter as what you had on the previous laptop, i.e. move it from H back to J. In windows 7, hit the windows icon on the lower left side and type in "disk management" in the search bar and press enter. This will bring up that dialog box. Look for your hard drive i.e. letter H and right click and choose "change drive letter and path". Click change again and on the right side of the dialog box you will see drive letter H with a drop down arrow, click on it and select J. That will reassign your hard drive to J and you may not have to go through and find each and every folder to point lightroom to.

Hope this answers your question

Kirk

#5 KirkD

KirkD

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male

Posted 14 January 2013 - 07:36 PM

My first recommendation i pretty easy if you have all of your images in 1 parent folder, that way you only need to point lightroom to that folder.

#6 DiverPam

DiverPam

    Eagle Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tennessee

Posted 14 January 2013 - 07:36 PM

Kirk - THANK YOU!!! I did not know how to do that. That fixed everything. I was really beginning to worry.

I changed the hard drive name back to J.

Thanks - DiverPam

Edited by DiverPam, 14 January 2013 - 07:37 PM.

Nikon D90 in Aquatica Housing, Tokina 10-17mm, 60mm macro, 105mm macro, Sigma 17-70mm, + Ikelite DS 161 and DS-125 strobe combo  www.flickr.com/photos/pammurph/

The Fin Foundation


#7 KirkD

KirkD

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male

Posted 14 January 2013 - 07:39 PM

Your welcome Pam. Which option did you end up choosing anyway? I'm glad I was able to help. I'm boning up on my lightroom skills because I'm wanting to sit for the Adobe certified expert exam.

Kirk

#8 DiverPam

DiverPam

    Eagle Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • Gender:Female
  • Location:Tennessee

Posted 14 January 2013 - 07:41 PM

I went into disk mgmt and changed the drive name. Then everything showed up in LR. I had managed to get the catalog to show up with pics so when I changed the drive name everything was like it should be. You count as an expert to me.

Thanks again

Nikon D90 in Aquatica Housing, Tokina 10-17mm, 60mm macro, 105mm macro, Sigma 17-70mm, + Ikelite DS 161 and DS-125 strobe combo  www.flickr.com/photos/pammurph/

The Fin Foundation


#9 KirkD

KirkD

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male

Posted 14 January 2013 - 07:43 PM

Your very welcome. I'm glad to have been able to help a fellow Witpixeler!
Kirk

#10 diver dave1

diver dave1

    Great White

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 921 posts
  • Gender:Male
  • Interests:chess, u/w photography

Posted 20 January 2013 - 07:58 PM

I had a similar problem to Pam and this same method worked, mostly. A few photos on the formerly missing folder still show as missing. Yet when I open that folder in My Computer, the photo is there with the same name as shown missing in Lightroom. lightroom HELP says I should go to Library Grid view and click on the "box ?" icon and a text box will show up to direct finding the photo.
Only no text box shows up!

Nauticam D7000, Inon Z-240's, 60 micro, 105 micro, Tokina 10-17

www.shiningseastudio.com


#11 KirkD

KirkD

    Sting Ray

  • Member
  • PipPipPip
  • 248 posts
  • Gender:Male

Posted 21 January 2013 - 04:14 PM

You can point lightroom to these images or you could re synch the folder