Jump to content


Photo
- - - - -

Anyone on koh tao help with ikelite

ikelite d80 playing up

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Dan swain

Dan swain

    Clownfish

  • Member
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male

Posted 21 February 2013 - 07:12 AM

Hi im on koh tao and my ikelite housing or strobe if playing up every time i connect the strobe the camera wont take a pic or fire the strobe. I put a post up a week or so ago but its gone and i carnt find it which is a shame because it had some really helpful links on which i haven't been able to use.

 

if any one can help i would be so thankful =] 

 

cheers dan 



#2 Cerianthus

Cerianthus

    Tiger Shark

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 653 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hasselt, Overijssel, Netherlands

Posted 21 February 2013 - 08:14 AM

i kindof remember reading it. Maybe it was the link for sync cord wiring  http://www.ikelite.c...syncwiring.html ?  if you block the TTL leads you can still use manual.


Gerard

My photo's on flickr
Crop the world ! (Using Canon 20D, 60mm, 100mm, 10-17mm FE, Ikelite)

#3 ChrigelKarrer

ChrigelKarrer

    Tiger Shark

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 663 posts
  • Gender:Male
  • Location:Playa Herradura-Costa Rica and Sardinia-Italy

Posted 21 February 2013 - 08:17 AM

Dan Swain,

did you checked the dip switch settings inside the housing (if you have them)?

 

Try to contact Ikelite trough their website or on the manufacturer forum in ScubaBoard.
ScubaBoard probably works better as the social pressure on the manufacturers are higher....

 

BTW: What camera in what housing?

 

Chris

 

P.S 

The impossibility to use the camera strobe (at least on Nikon DSLR and most of the cameras where the camera strobe flip up)

to trigger a optical strobe leaded me to abandon Ikelite housings for my D7000 and my D800. 


Edited by ChrigelKarrer, 21 February 2013 - 08:17 AM.

Nikon D800 - Sigma 15mm - Nikon 105mm Micro VR - Hugyfot Housing - 3 Inon Z-240 strobes - 2x2 8'' ULCS arms

Canon G12 with Patima aluminium housing - Fuji E900 with Ikelite housing
Visit My Costa Rica Website - Visit My Italy Website


#4 Dan swain

Dan swain

    Clownfish

  • Member
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male

Posted 21 February 2013 - 08:43 AM

Block the ttl leads ??

Its a d80 yeh the switch is fine carnt figure out why it wont fire.

 

thanks 


Edited by Dan swain, 21 February 2013 - 08:45 AM.