Jump to content


Photo
- - - - -

OMD EM5 issues, how is Olympus repair?

olympus OM‑D EM‑5

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 cninsd

cninsd

    Sea Nettle

  • Member
  • Pip
  • 12 posts
  • Location:San Diego, CA

Posted 18 July 2014 - 06:55 PM

I've had an Olympus OM-D EM-5 for a couple of years, but lately it has been acting up in two different ways:
 
1. Frequently the very first picture taken after startup is very under exposed, or completely black.  It is like the shutter isn't timed correctly.  Subsequent shots are mostly OK.
2. The shutter button is getting very flaky.  Frequently it doesn't register half or full pushes, and I have to wiggle my finger to get it to take a photo.
 
Does anyone have any experience sending their Olympus OMD in for service with similar issues?  It looks like the minimum I will spend is about $200 for service, so I want to make sure the results are good before I invest a lot of cash in an older camera (and I'll probably end up selling it soon anyway..).  Thoughts?
 
Thanks!
Chris


#2 jasdivr

jasdivr

    Hermit Crab

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male

Posted 18 July 2014 - 07:37 PM

I just got my OMD EM-5 camera back from repair. I think it was much simpler than your situation and I got it to them while it was still under the 1 year warrantee. The rear view screen went out on me on vacation - no image at all. I think it may have gotten disconnected during some rough travel/handling. Fortunately the camera still worked and i just had to use the view finder. The service was pretty quick. I sent it via ground they must have fixed it in about 3-4 days and sent it back. You can track the whole process with the service number they give you when you submit the repair on-line.

 

Jason.