Jump to content


tiswango

Member Since 15 Jun 2004
Offline Last Active Jul 05 2006 05:32 AM
-----

Topics I've Started

Next Meeting Date July/Sept 2006

05 July 2006 - 05:26 AM

When and where is the next meeting?

I would like to attend.

Thanks,

--Matt Hoelscher
Doral FL
954.558.8976
tiswango@yahoo.com

Olympus C-5050 & C-730UZ Product Advisory

26 April 2006 - 06:14 AM

I noticed a purple streak in some of my photos. A month later, all my pics turned into purple haze.

Olympus was cool about fixing my camera at no charge and getting it right back to me in about 10 days from when I mailed it off.

http://www.olympusam...730Advisory.pdf

=====================================================

It has recently come to our attention that a limited number of C-5050 Zoom and C-730UZ
cameras may exhibit the following symptoms:
In picture taking mode, the camera will produce pictures that are of a gray or
purple tone or the pictures will be completely black. If the LCD monitor (or
the C-730UZ electronic viewfinder) is used to compose the picture, the
preview display will also be dark.
NOTE: This problem may be accelerated if the product is frequently exposed to hot and humid
environments.
We sincerely apologize if you experience this problem. In response, Olympus Imaging America
Inc. will cover all costs involved in repair service in order to bring the product back to full
working specifications. Olympus Imaging America Inc will extend the repair service coverage
for this defect for up to four years from the purchase date of your product. The following
facilities are equipped to service Olympus digital camera products in the United States:
Olympus Imaging America Inc.
400 Rabro Drive
Hauppauge, NY 11788-4258
OR
Olympus Imaging America Inc.
10805 Holder Street Suite 170
Cypress, CA 90630-5145
An Olympus representative will work with you to determine if your product requires service and
to provide you with complete product repair instructions if needed. Please give us a call at (888)
553-4448, Monday through Friday from 8 am to 10 pm Eastern Time. If you would like to
correspond with us via e- mail, please send your message to: customersupport@olympus.com.
This policy applies to products distributed in North America by Olympus Imaging America Inc.
For products distributed outside of North America, please visit the Olympus homepage
(www.olympus.com) to find the distributor in your area.
D I G I T A L T E C H N I C A L S U P P O R T
O L Y M P U S I M A G I N G A M E R I C A I N C .
( 8 8 8 ) 5 5 3- 4 4 4 8
h t t p : / / s u p p o r t . o l y m p u s a m e r i c a . c o m
Olympus Imaging America Inc. Page 2 of 2 Last updated on October 13, 2005
QUESTIONS & ANSWERS
Q: How will I know if my camera will experience this defect?
A: Please get your model and serial number information and contact an Olympus representative.
We will check to see if your camera fa lls within the range of products effected.
Q: My camera is not experiencing this problem now but I’d like to have it serviced anyway.
Would this be OK?
A: Please first have an Olympus representative check that your camera is affected. We typically
have an increase in repair volume in November and December due to the holidays. If your
camera is functioning properly now, we would prefer that you hold off on repair service until
after January 2006. At that time, we will repair the defect even if your product is not
exhibiting the problem.
Q: I previously experienced problems with my camera like described and had to pay to have my
camera repaired. This doesn’t seem fair. Can you do anything for me?
A: Please contact an Olympus representative to discuss your situation.

==================================================

Regards,

--Matt

Setting Up a Strobe oly5050 Ike & DS125

25 April 2006 - 05:43 PM

I just spent two days at home and work reading up on why my strobe wouldn't fire?

My wife ordered a DS 125 kit with arm and cable from B&H. But the strobe wouldn't fire after I plugged it in.

After checking my set up over and over TTL cord with blue ribbon etc....

I finally found the problem!

The top of the hotshoe has a Arrow pointing forward. I was putting the hotshose on backwards. After rotating and properly installing the hotshoe, all is well.

Props to Peter Schultz and his excellent website for how to set the Oly5050.

http://www.splashdow.....mera Settings

If you don't know how to set up the "My settings" the .pdf manual is online at

http://www.olympusam...nce_English.pdf

Page 172.

I hope this post helps someone else from feeling like a Moron!

Regards,

--Matt