Jump to content


petr

Member Since 19 Jan 2005
Offline Last Active May 21 2009 09:47 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: few shots from Sipadan

09 April 2009 - 11:49 PM

few more....


Attached File  UWS_6256.jpg   75.79KB   31 downloads

Attached File  UWS_6312.jpg   75.72KB   37 downloads

In Topic: D300 & Ike housing

24 June 2008 - 01:42 AM

OK, I found the absolution....

I had seted up the flash synch speed as 1/320 FP, which should sync even with faster shutter than 1/320 but they say with system strobe only. But it is working with the Ike strobes as well.....
When I set up the flash sync. speed just to 1/250 the system works the standard way and doesn't allow me to use shutter speeds above 1/250.....

In Topic: D300 & Ike housing

24 June 2008 - 12:51 AM

Thanks for reply.

Just check the behavior of the camera and the strobes.... I can realy set up the the shutter speed as I wannt no matter the strobes are connected.... ;)
I tried to user system flash SB-800 and it does the same.... Something wrong with the camera I guess. I tried to use differents set up, but it is the same...

In Topic: D300 & Ike housing

23 June 2008 - 09:22 PM

I have never used the AF-ON button on either the D70 or D300 underwater. I simply depress the shutter half way using the shutter release level. It is the way that I have always done it and I find it works well.

Well, I don't like to focus this way. It works fine on land or with thin gloves, but is hard with thick dry gloves I use.

I find I don't need to change much on a dive and so as yet have not had any problems. I haven't done any night dives yet, but when I dived at night with my D70, I wore a light on my mask so I could see the housing. I guess it is something you'll need to practice with.

Well, time to time I need to change something during the dive. I can use the light I have in hand but then I can't use the hand to operate the housing. I never use light placed on mask (or head). When you look at somebody face with light like that, noone can see because is dazed.... It was much easier to set up D70 as the housing had minimum shared controls.

That is odd. I'll have to try that with mine. Did the camera know the strobes were on?

I think so. I could see the external strobe indicator on the LCD.... Will need to play with to see why.....