Jump to content


xcetra

Member Since 11 Apr 2005
Offline Last Active Yesterday, 08:52 PM
-----

Topics I've Started

Missing C-Clip in Nauticam NA-EM5 housing. How to replace?

29 October 2014 - 01:00 AM

Hi!

 

A c-clip that clips onto the "Function 2" button shaft which holds a plastic end piece in my Nauticam NA-EM5 housing has been lost.  Is there any easier way to replace this other than send the housing to Reef Photo in Florida (I'm in Los Angeles)?  Would Nauticam distributers have extras?

 

I was thinking about going to a hobby shop to look for a c-clip that is the same size.  Would anyone know the size of this particular one?  Anyone else lose one of these?

 

Thanks!

 

Jason


The Value of Underwater Photo Workshops?

17 May 2014 - 12:00 AM

Hi,

 

I'm thinking about enrolling myself into my first underwater photo workshop (instructor well known pro underwater photographer).  I would consider myself intermediate level underwater photographer but quite knowledgable about above water photography but not professional.  I would like to take my underwater photography to the next level of creativity.

 

How useful have non-beginner people found these workshops?  Worth the money?  Have you've discovered things you wouldn't have thought of by just reading books/forums?

 

Thanks for your opinions.

 

 

 

 


Removing water marks on port glass?

16 May 2014 - 11:44 PM

Hi,
 
I have a Nauticam macro port 65 that I've been using for a year for the Nauticam OM-D E-M5 housing.
 
I've just noticed there seems to be water drop stain marks on the port glass.  I've tried cleaning these out with soapy water, lens cleaner, and water/vinegar but none seem to help.
 
I don't think this glass is coated.
 
Anyone have a solution to get these stubborn stains out of the glass?  Polishing with a glass polisher work?

 

Also, I'm pretty sure these marks are on the outside of the glass port.

Regards,
 
Jason
 
I've attached photos of the marks.  Saltwater stains?


Nauticam NA-EM5 housing shutter lever 'sticky'

29 December 2013 - 01:12 AM

Hi,

 

My Nauticam NA-EM5 housing's shutter lever doesn't return to it's original position after pressed sometimes.  This more frequently happens when I depress the lever partially (half way to focus).  Inside the housing I've noticed the spring loaded lever that pushes on the camera's shutter button doesn't move smoothly but the external shutter lever is smooth.  Anyone else have this problem?  I was thinking about putting some silicon liquid on the internal lever.  Any recommended silicon that's safe for housing?

I take good care of my housing (rinse, soak after day's diving).

 

Thanks

 

Jason