Jump to content
Sign in to follow this  
woody

Can anyone tellme what went wrong?

Recommended Posts

Hi,

 

I shot this on my last Red Sea trip, using a CP995 in an Aquatica housing, and a YS-90 DX strobe. For some reason the stripes on the fish are blue! Can anyone explain this?

 

Thanks,

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites

I may be wrong but it looks to me like a white balance problem. This can be rectified by adjusting your settings but I know little about your camera to help you directly. Suggest go to your manual & find out how to ensure white can be accurately potrayed in conditions using artificial light.

 

Don't worry too much. A little play in PSP afterwards and your blues can disappear.

 

Mark H

Share this post


Link to post
Share on other sites

I agree, I think it's a W/B issue...

 

Mark, they look a little radioactive now!!! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slight color adjustment can save this photo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did that too, but for some reason the pictures didn't load!

 

Much Better Laz!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your strobe is firing straight down from the top and didn't illuminate the sides of the fish too well, so I think you're seeing the color balance difference between the strobe and ambient light here. A different strobe position might avoid this.

 

This effect is common when shooting video closeups with lights in daylight. Shadows appear cyan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many anemonefish do in fact have "neon blue" stripes. These are:

 

Maroon Clown

Blue-striped Clown (A. chrysopterus)

A. clarkii and A. sebae sometimes too.

 

So, it's not necessarily your fault!

 

Cheers

James

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mark, they look a little radioactive now!!! B)

Hey cmon. Give me an hour & it would be perfect. This took me 2 ticks just to show all is not lost!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chaps, thanks for the feedback. This must be the most active, helpful forum anywhere!

 

I had actually done the fixes with PS - I was just wondering where the blue came from! None of my other clownfish shots show blue stripes, so maybe Craig's explanation is the right one!

 

Anyway, thanks to all!

 

John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

Sponsors

Advertisements



×
×
  • Create New...