Jump to content
Garrethe

Aquatica D7000 Housing issues with new camera

Recommended Posts

So, I purchased a Nikon D7000 Aquatica housing and D7000 camera not long after the D7000 came out. With Black Friday I was able to purchase a new D7000 for $529.00 so I thought for that price I would get me another camera. I am getting ready to leave for a trip and put everything together and....the flash is too tall in the housing

to work, IE it will not fully deploy and thus will not fire. I'm using Sea and Sea optic cables so that's a problem. The Info button doesn't work. Won't wake up the

camera. The Main control knob won't turn the wheel on the camera. So, I put the old camera in the housing and lo and behold everything works just fine. So my question is do you think they have changed the D7000 slightly during the run? Any other suggestions as to what might be going on? Thanks for any insight you may offer

and Merry Christmas!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like Nikon made some kind of a change. I have two D7000 and an Aquatica housing. No problems with either camera. Both cameras are a couple years old. I'd suggest that you contact Jean, Technical Director at Aquatica. If any one knows what's going on, it will be him.

 

Take some measurements of your two cameras and compare. Also make sure that the Aquatica base is properly seated on the new camera.

 

And please post your answer or whatever you find out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you forgot to remove the rubber eyecup from the camera before installing the camera into the housing, you would get similar symptoms...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sponsors

Advertisements



×
×
  • Create New...