Jump to content

Recommended Posts

Reading about the email issue made me brave and point out something I have been wanting to say for a long time. Maybe it's silly but it's really tedious for me who don't use Tapatalk or other products to view the forum.

I have known Invision for many years and it has always been the only forum platform that has a virtually perfect mobile layout that has never forced me to use Tapatalk.

When I connect to the forum from my cell phone and the forum does not recognize cookies, it presents me with a mask asking if I want to use Tapatalk or continue in the browser. Unfortunately this ""modal popup"" is twice the horizontal size of the phone screen, plus it is semi-transparent and at the bottom of the page.
Moral of the story, the first few times I didn't understand why I was seeing the forum home disabled, and then I discovered that I had to scroll down and scroll the page horizontally until I found the radio buttons well off the screen. 
It's harder said than seen.
My guess is that the fault lies with the banner ads that keep the desktop size even on the mobile screen. So the popup takes the banner size but the buttons end up off-screen.
Look at this banner. It looks all in the screen but if I scroll the page horizontally.... There is only him.

With the forum asking if I want to use Tapatalk the same thing happens but more sneaky because the popup is transparent and the buttons are not in the screen.

 

Screenshot_20220613-184700_Chrome.thumb.jpg.51188ad2d8156837a3f60dc73c39d550.jpg

Screenshot_20220613-184708_Chrome.thumb.jpg.e211c9573f94c6b8db4fa57d570daf55.jpg

 

Screenshot_20220613-184717_Chrome.thumb.jpg.eed3e095763f6b87567890696b2e6090.jpg

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

After some testing, I'm sure it's the non-mobile-optimized banners that are screwing up the skin.
The same happens with the options panel that opens via the hamburger in the upper right corner.
If there are no ads, the panel opens correctly in the smartphone window.

 

Screenshot_20220613-190552_Chrome.thumb.jpg.8f8566827cb2680e6037dc96cb5759fd.jpg

Unfortunately, if there is a banner occupying the space beyond the screen (Seacam in this case) then popups come out as well.

I press again the hamburger on the top corner and I get this screen:

Screenshot_20220613-190622_Chrome.thumb.jpg.961c3ad331a22476d1deb659a0a86319.jpg

 

It seems that nothing happen but then I scroll horizontally the screen and I discover the options panel alone on the right.

Screenshot_20220613-190631_Chrome.thumb.jpg.81dd0d0d7a9b3e91366e41632c407a0c.jpg

This is the culprit

Screenshot_20220613-190753_Chrome.thumb.jpg.94dddbd051c83cf4996c7e9f42d4ecca.jpg

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm...they work fine on mine. The ads appear at the bottom of the page, but do not affect the page's formatting at all.

This is running both Chrome and Safari on iOS and iPadOS. Which OS/browser are you having the problem with?

I am minded to remove Tapatalk, but it was a popular option some time ago. Perhaps folks could let me know whether they still use it on this thread?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I pinch to zoom out a WetPixel thread page on my device this is a sample banner I get:

Screenshot_20220614-221514_Chrome.thumb.jpg.4ac65998e4506628d696e071f92b3aeb.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sponsors

Advertisements



×
×
  • Create New...